8.09.2009 г., 20:19 ч.

Лятно безглаголие 

  Поезия
551 0 2

Малко горещина от отминалото слънце...

 

1. Коктейл

 

Лед със ръбчета,

водка със сламка,

череши в кубчета -

лято без рамки.

 

Нощи без норми,

дрехи без морал.

А телесната форма

била изваяна от кал.

 

Кал със сексапил.

Коктейли и бира.

Пиян е и непилият -

лятото не спира.

 

Флирт с дъх на липи

и музика, и светлини.

Лятото крещи!

И любов. И мечти...

 

 

2. И ми се усмихват

 

Въздъхва синевата,

гълъби прелитат.

Морни са крилата.

Лятото връхлита.

 

Завеса не помръдва -

въздух като глина.

Ветрецът не полъхва.

Час като година.

 

Безглаголно време,

време за сънуване.

Сладко безвремие -

време за бленуване.

 

Въздъхваш примирено -

време за предаване.

Лятото е нажежено

от нашите отдавания.

 

Клепачи натежават.

Гледам те през мигли.

Устни се разтягат

и ми се усмихват.

 

© Кали Пламенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??