Малко горещина от отминалото слънце...
1. Коктейл
Лед със ръбчета,
водка със сламка,
череши в кубчета -
лято без рамки.
Нощи без норми,
дрехи без морал.
А телесната форма
била изваяна от кал.
Кал със сексапил.
Коктейли и бира.
Пиян е и непилият -
лятото не спира.
Флирт с дъх на липи
и музика, и светлини.
Лятото крещи!
И любов. И мечти...
2. И ми се усмихват
Въздъхва синевата,
гълъби прелитат.
Морни са крилата.
Лятото връхлита.
Завеса не помръдва -
въздух като глина.
Ветрецът не полъхва.
Час като година.
Безглаголно време,
време за сънуване.
Сладко безвремие -
време за бленуване.
Въздъхваш примирено -
време за предаване.
Лятото е нажежено
от нашите отдавания.
Клепачи натежават.
Гледам те през мигли.
Устни се разтягат
и ми се усмихват.
© Кали Пламенова Все права защищены