13.06.2012 г., 10:47 ч.

Лято 

  Поезия » Пейзажна
1336 0 5

Цветя – отворени гранати.
Напада лятото. Пукот.
Картечници-птици, заря
от хвъркати петна
 към земята се спуска.

Вратата на верандата -
последно лято
със
тази стара дограма.
В стъклото на прозореца
разпаднат
съзирам
образ на жена:

на манекенка със раиран панталон,
на Дама Пика като градинарка,
на нестинарка във ръка със брадва
и на кралица, в дрехи на корсар,
и на старица в старомодно облекло,
на африканска хубавица и на булка
разплакана пред неизбежна сватба,

 и на момиченце със счупено око.

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??