21.01.2010 г., 16:02 ч.

Лято или Зима 

  Поезия » Пейзажна
708 0 1

Снегът се сипе на парцали,

лято идва и те кани,

децата се пързалят със чували.

Нима са нужни и покани?

 

Ето, първият Снежко е готов,

нека да загърбим нрава си суров,

на този пък му липсва нос.

И да пием коктейли от кокос.

 

Майките стоят и гледат си децата,

появяват се и най-красивите – цветята,

които вече вярват във смеха и във шегата.

Но животът продължава тук, на Земята.

 

Хора мили, ха сега кажете,

Лято или Зима ще предпочетете?
Юни, Юли, Август на море,

или зимни месеци, но да ви е добре?

© Дамяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • каквото и да ми разправят за зимата,си предпочитам лятото,това си е най-хубавия сезонстихотворението е хубаво,поздрави
Предложения
: ??:??