Лятото дойде на летни кънки
и балет се летен разигра!
Песни се запяха жарки, звънки
и се знойна радост разпростря
по ливади тучни, по горища,
край планински родни езера!
С лято всяко се сърце насища
и искри като сред нощ — заря!
Ала най е лято край морето —
нашето приветливо море —
истинско, чудато, непредвзето! —
И се молим да се разпростре
в нас и лятно да ни разбушува,
лятно за да сме море и ние! —
Всеки лятно за да тържествува
и си лятната душа разкрие!
© Стоян Минев Всички права запазени