Jul 11, 2021, 10:52 PM

Лятото дойде! 

  Poetry
439 0 1

Лятото дойде на летни кънки
и балет се летен разигра!
Песни се запяха жарки, звънки
и се знойна радост разпростря

 

по ливади тучни, по горища,
край планински родни езера!
С лято всяко се сърце насища
и искри като сред нощ — заря!

 

Ала най е лято край морето —
нашето приветливо море —
истинско, чудато, непредвзето! —
И се молим да се разпростре

 

в нас и лятно да ни разбушува,
лятно за да сме море и ние! —
Всеки лятно за да тържествува
и си лятната душа разкрие!

© Стоян Минев All rights reserved.

The work is a contestant:

Здравей, мое лято! »

28 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??