30.07.2020 г., 16:08 ч.

Лятото се къпе в морето 

  Поезия » Любовна
627 1 4

ЛЯТОТО СЕ КЪПЕ В МОРЕТО
Автор - Величка Николова - Литатру

Не есенен вятър ни брули, не гръм от небето звъни,
а слънце небесно ни жули и щъркелът барабани.

Все още узряват житата и есенен дъжд не вали,
а орехът пълни кълбата със ядчици вкусни – нали?

Не облак, а слънце намига на щръкнал и млад слънчоглед,
а той все си гледа в небето – на слънцето праща привет.

Разпуснало руси къдрици, облякло оскъден костюм,
се къпе сред морски вълници – горещото лято – Наум!

 

 

*

Стихотворението "Лятото се къпе в морето"

е преведено на няколко езика,

поместено е в четириезичната ми книга "Слънце, целуни ме по очите"

и в книгата "Това е животът" (C`est la Vie").

Литатру

© Величка Богданова - Литатру Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??