Лъка на Ерос аз откраднах,
с колчана, пълен със стрели,
и всичките ги до една изстрелях;
неточен бил съм досега, уви.
Но ето ти срещу ми се зададе,
посегнах пак наново за стрела,
за жалост, всичките бях свършил,
в колчана нямаше една.
А ти все повече се приближаваш,
невъоръжен съм, нямам нищо за стрелба.
Пред мен заставаш, а пък аз отстъпвам
и беззащитен срещу теб стоя.
© Валесион Валесион Всички права запазени