23.10.2015 г., 9:41 ч.

Любим месец октомври 

  Поезия » Любовна
543 0 1

Пленително красива бе есента,

месец октомври с пъстри багрила. 

Живях си спокойно и монотонно

и всичко ми беше на шест.

 

Но ти появи се внезапно,

обърна  живота ми стремглаво.

С  толкова нежност и тъга,

тя  крепи ни и досега.

 

Горяха пожари от гняв,

а после с ласки гасихме.

В спорове бури вилняха,

но ти с нежност укроти ги.

 

Сега сме вече в златната есен.

По-рядко припламват искри 

в очите наши уморени. 

Но пламъчето все още гори!

 

Забрави отново ти нашия ден.

И цветенце малко няма за мен.

Но това сигурно е от мъжкия нрав,

аз с усмивка загърбих моя гняв.

 

След разноцветната есен омайна,

люта баба Зима ще дойде.

Но след нея Пролетта ще разцъфне,

за да стопли тя нашите  сърца.

 

 

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Анастасия, че си ме прочела.
Предложения
: ??:??