5.05.2011 г., 19:23 ч.

Любима на дъжда 

  Поезия » Любовна
475 0 0

Любима на дъжда

 

Студено ми е, а дъждът не се ли изморява,

вече цяла нощ не спира да вали,

но аз не искам Слънце да изгрява,

искам той при мене да стои...

 

Щастлива съм, а небето е тъй черно,

светкавица сърцето ми проби

и е нощ, а трябва да е денем,

хората не го искат, но нека вали...

 

По прозорците с ярост капките бият,

сякаш искат вътре да ги пусна,

дъждът с нежност ме облива

и с целувка навлажнява моите устни...

 

Дъждът с гръм на мене ми говори

и със светкавица осветява моя лик,

казва ми, че е готов за мене да се бори,

както не може никой мъж велик...

 

Обичам дъжда понякога със страх и гняв,

понякога със спокойствие и надежда,

понякога идва в неуречен час,

само за малко той да ме погледа...

 

Тежко призвание имам аз,

да бъда на дъжда любима,

да бъда с него, когато няма никой, освен нас,

и да го чакам да се върне цяла зима...

 

05.08.2010

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??