24.07.2012 г., 11:32 ч.

Любов 

  Поезия » Любовна
663 0 2

И кога остане чистотата,

ще се научиш да говориш!

И ще ломиш прегради,

и ще хвърляш окови!

 

И кога остане светлината,

ще се научиш да гледаш!

И ще багриш в злато

света, от тъма почернен!

 

И кога недоспиващ

в безкрая мислиш за мене,

аз ще вървя с вощеница

и пътя ще озарявам за тебе!

 

И не ще ме изгубиш -

в слово, в дух и материя!

Защото нашето утре

не е всякоя друга трагедия!

 

Защото моето „ днес”

утре ще гони „ дивото”,

което заедно с теб

създадохме за красивото!

 

Ти не си принц,

но аз за теб съм илюзия -

съвършено невинна,

и толкова непостигната…

 

Да бе минало, бъдно,

ти недей се обрича!

Творя наше отвъдно,

за да има какво да привличаме!

 

Слова в стон сподавени-

песен в любов и в ковчег.

Животът е рана безбагрена,

а ние го рутим със теб!

© Криста Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Брей, ама 61 човека го прочетохте. Като ме пусне влюбения период, ще напиша нещо подредено. Защото в света цари една подредба...
  • Публикувах ви текста, въпреки че лично аз не мога да го проумея. Толкова е хаотичен, та чак безсмислен. Съжалявам, намирам го за пълен неуспех.
Предложения
: ??:??