ЛЮБОВ
Любов жадувана изплува в мрак,
повикана – копнее да ме осени пак,
дочакана, тя чака огнена магия,
намерена, тя иска жарка да я пия.
За ласките ù нежни тя иска да жадувам,
в магия ледена, жареща да я сънувам.
Не иска Тя в мига ù да тъжа,
не иска Тя да бъде пак лъжа.
Тя иска да е моето рисувано творение,
преливащо в сиянно-синьото видение.
Изваяна от парещата страст,
завихря ме в звездния си час.
И в две очи от синева, небесни
Тя пее тихи, нежни, мили песни.
Тя иска аз да бъда нейната светия,
душа ми взела с любовната магия.
Любов и страст положила ми пред олтар,
ориса ме със звуци парещо-горещи,
да нося вечно жадуван, сладък ù товар
в дочакани, повикани, намерените срещи.
© Ванина Константинова Всички права запазени
за любовта! Харесва ми,
поздравления!