8.07.2011 г., 15:06 ч.

Любов 

  Поезия » Друга
626 0 3

Колко малко трябва, за да си щастлив -

частица нежност, шепичка любов...

И колко много губиш да си пресметлив,

и  как увличаш се по пъкления зов.

 

И удари нанасяш, и обиждаш,

и тъпчеш яростно с крака.

Любов все търсиш и не я намираш,

и зъби стиснал, се потапяш в самота.

 

А трябва да се спреш и да усетиш

великата магия любовта -

във слънцето, във въздуха ухаещ,

във песен птича, в полет на крила.

 

В очите детски ти ще я откриеш,

в случайно бликнала сълза...

В дъгата пъстра щом я нарисуваш,

веднага зазвучава песента.

 

Милувката на слънцето усетил

по кожата си, като благослов,

забравяш бързо мъки и неволи,

животът заблестява с изгрев нов.

 

Веднъж разбрал, че обич ти си,

не би се върнал нивга към греха

и твоята душа ще се пречисти,

любов дарявайки на всички по света.

 

 

 

 

© Силвия Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??