24.01.2012 г., 8:19 ч.

Любов 

  Поезия » Философска
931 0 17

Когато мъж жена от Страст желае

той мълнии лови и пали огън,

а пък жена когато мъж познае-

това си е послание

                                  от Бога...

 

В нощта звезди ѝ сваля от небето,

съзвездия на нея той нарича...

... А тя желае покрив, след което

да я прегърне просто

                                        и да я обича!..

 

Той сутрин към Безкрая я повежда

и синият масив на Върховете...

... А тя желае, вечер с много нежност

да укроти в Духът му

                                        Ветровете!..

 

Той иска ако може със верига

да я завърже за да не избяга...

... А тя, за Любовта им и Олтар издига,

и сама във ласките му

                                         ляга...

 

И стига да я грабне той тогава

какво е Страст във тоя Миг разбира!..

... А пък жена когато се отдава-

в Мигът дори и Времето

                                             се спира!..

 

За нея той и на война ще тръгне,

ще слезе и във царството на Мрака...

... А на брега останала, тя дълго

и диша ли все още

                                   ще го чака!...

 

02.08.2011.   д-р Коста  Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??