“Сто образа променя любовта ми,
но не отслабва и не спира тя.
Ако утихне някога, спомни си,
че е дълбока тихата вода.”
Петьофи
Обичам те аз страстно, до полуда,
сърцето ми ту стене, ту царува.
Любов неукротена ден и нощ сънува,
към тебе как се лута и пътува.
Дали във чужди влак се е качила,
дали по пътя сив се е стопила?
Дали на рамото ти кротко ще отдъхне
или кат волна птичка нейде ще изхвръкне?
Обиждана, оплюта, унизена,
но въпреки това - неопетнена.
Не чува разума какво диктува,
не е научена да се преструва.
Изгубила е бляскавата си одежда,
същинска Пепеляшка тя изглежда.
Издраскана и уморена –
но горда си, Любов, непобедена!
Понякога си крехка, нежна самодива,
понякога – свирепа котка, зла и дива.
Но нека вечно да си жива –
не давай на сърцето да унива!
За раните жестоки ти нехаеш,
за своя мил копнееш и мечтаеш
и трябва щастието да се изстрада,
а чистата любов му е награда.
И точно ти не трябва да прощаваш,
и точно ти – недей да се предаваш!
Родена си вълшебство да създаваш –
родена си, Любов, да побеждаваш!
© Румяна Стоянова Всички права запазени
Само една забележка-Любовта ВИНАГИ прощава!