30.08.2019 г., 22:08 ч.

Любов 

  Поезия » Любовна
549 0 0

Спри да търсиш някой,
който страстно те съблича.
Който сутрин рано,
душата в огъня обрича.

 

Всички цели и мечти,
на две, рязко ти разсича.
И накрая, без зрънчице любов,
да разправя, че те обича.

 

Недей да бъдеш и със оня,
дето ти звезди отвлича,
дето всяка нощ без тебе,
немож да спи, нито да диша.

 

А си намери някой,
който страстно те облича!
Всяка вечер, всеки поглед,
от душата да извлича.

 

И всички цели, и мечти,
с мили думи да изрича,
но най-вече: и себе си, и теб,
да е способен някак да обича.

© Стилиян Енчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??