1.05.2020 г., 0:42 ч.

Любов!... 

  Поезия » Любовна
683 1 1

 

Да си „наречеш“ – Любов!...

 

Измислих я...Създадох я от нищо

и влюбих се във образа ѝ сложен!...

Загаснал огън стъкнах в пепелище,

но щом е моя: Ореол ѝ сложих...

 

Съдбата изпреварващо ще тича

и с Вечността ще ни редят проблеми,

ще бъдем и във О́рбити различни,

мака́р и по едно и също Време!...

 

... но на Живота в „притчите“ неясни,

ако изгуби Ореола из Безкрая,

а не подклаждан огънят изгасне:

– аз как без Ореол да я позная!...

 

30.04.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??