28.10.2020 г., 8:28 ч.

Любов 

  Поезия » Любовна
316 0 0

Любовта е като книга,

за да я разбереш,

трябва да осмислиш всеки ред.

Заслушай се в думите ѝ,

в метафорите се крият мислите ѝ.

Долови мелодията на езика ѝ,

тя така рисува същността си.

 

Любовта е загадка.

За да я почувстваш,

намери ключа към интимността ѝ.

Дълбоко вгледай се в лицето,

но не се привличай от красотата, оцени темпераментността.

Нежно погледни в очите,

дори когато са затворени, почувствай искреността.

 

Любов е чувство.

Любовта се доказва.

Любовта, без любовта е мираж.

Пий от чашата ми,

разкривам душата си – топла и добра.

Подарявам роза в знак на любовта си.

Сърце си давам, да те обича страстно.

 

Любов е като паяк,

който плете невидима прежда –

примката на опянението.

Вопъл от копнеж, носещ слънцето в деня

и изпращащ луната в нощта.

Ох, сложна магийо, ти даваш смисъл на живот.

Ох, любов и причина за борба!

 

© Tebasile Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??