19.11.2008 г., 12:41 ч.

Любов и Гордост 

  Поезия
1404 1 0
Любов и Гордост -
една от двете трябваше да победи
и ти избра това да бъде Гордостта.
Не искаше да ми простиш.
Пред моята любов ти постави гордостта.
Своята гордост.
Защо?
Нима не можеше да ми простиш?
Защо убиваш любовта със гордост?
Не, щом не можеш да простиш,
по-добре недей обичай!
Гордостта е враг на любовта!
Гордостта е враг на всичко свято!
Горд бъди,
но не и горделив!
Горд бъди,
но и малко милостив!
За тебе моята любов е мъртва, зная.
Не съм аз твоят идеал.
Бях готова вече да докажа любовта си,
ала ти уби я с Гордостта!

© Динка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??