6.09.2016 г., 20:22 ч.

Любов или раздяла 

  Поезия » Любовна, Философска
454 0 0

Затворник, престъпник или може би съм пътник,

щом не мога да докосна нещото, което искам.

Самотен, нещастен и може би наказан,

да не мога да докосна нещото свещено.

Сърцето и душата срещу съдбата се изправят,

в битка за съкровище неземно.

Съкровище красиво, по-красиво от цвете,

по-красивo от нощния звук на тишината,

от полета на новоизлюпено птиче,

от стъпките на малко бебе,

от красотата на диаманта,

по-красиво от сиянието на луната,

по-красиво от всяко едно нещо на земята.

Но забранено като ябълка във рая.

Забранен плод.Забранено чувство.

Нещото заради което хората умират и се раждат.

Нещото заради което аз живея.

То не е предметно.Нито се купува.Не се подарява.Не се и получава.

Нещо което малцина хора на земята разбират.

Нещо, което рядко се среща.

Душевна радост или мъка.Душевна сила или болка.

Съкровено, невероятно нещо създадено от Бога.

Свято и неопетнено докато не го докосне някой.

Чисто и така красиво докато не се разбие нечие сърце.

Силно и непобедимо.

Нещото, което не може да се опише с дума или две,

което просто се чувства, не може да се види.

Мисъл, тръпка, щастие или покруса

-Любов наричаме го всички.

Но не осъзнаваме от какво се състои това прекрасно нещо.

Трудно откриваемо и не лесно разгадаемо.

Любовта е просто нещо което не може да се нарисува.

Но не е и нужно. Тя просто се чувства и усеща.

А който успее да разбере начина, по който се отключва,

трябва да се готви за здрава битка.

Битка за любовта съкровена.

Битка между обич и реалност.Война между душа и тяло.

Война в която трябва да си господаря,

за да не бъдеш ти погубен, от съдбата ,която ти е отредена-

дали ще е любов или раздяла.

 

© Николай Николов Всички права запазени

Нещо по-различно :)

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??