10.01.2024 г., 22:05 ч.

Любов като на кино 

  Поезия » Любовна
181 3 6

 

Срещнах те случайно,

заради прищявка на Съдбата!
Беше красиво момиче,
лъчезарно, омайно...

 

Грабна ми сърцето отведнъж...
С теб поисках да съм мъж!
Но каза ми тогава:"Потърпи!"...
Изминаха години, вместо дни!...

 

И пак по прищявка на живота,

писа ми ръката ти веднъж...
Момчето беше си отишло,

отвърна ти отсреща мъж!

 

Ти извика, той се отзова,

и тъй започна любовта!...

Той при теб и ти при него...
Танцуваха душите във едно!...


Любов като на кино сякаш,
но твърде хубавото не е за добро!

Вятърът намеси се във танца,
някак разминахме се с шанса!...

 

Ти – натам, а аз – насам...
Останах във живота сам!...

И с никое от моите момичета,
не виждах нито пролет , нито пък кокичета!...

 

Само с теб животът бе магия!
И помня те – Любов като на кино!

Дълбоко исках да те скрия,
като в изба, отлежало вино...

 

И да зная, че само аз държа ключа,
към този къс от сладък рай,
и щом поискам, моя ще си пак,
но твой ще бъда също знай!

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нежният цвят щом е откъснат -умира!
    Той далече от всички ръце се развива!
    Ако го искаш жив и искрящ,
    можеш само да го съзерцаваш със поглед любящ!

    Но жената не смятам, че е цвете!
    Тя повече прилича на храм!
    Разбира се може да бъде и двете,
    но е светиня- туй знам!
  • Ами провокацията е от женската природа, при мъжете това не е на мода!
    Но виж за жените...
    това им изпълва душите!😜😈
  • Експерименти си правя със стиховете и със себе си! Уча се, търся подходящото си място... Благодаря ти за коментара!
Предложения
: ??:??