Сълзите ми са пясъци в пустиня.
Оазисът - мираж е и мечта.
От парещите чувства в зноя
жадувам капка дъжд или роса...
Как оцеляват камилите
с надежда за дъжд и вода
и примирени се движат
бавно в кервана
на фона на тъжна луна?!
Въздухът трепти от омара,
в пясък и синьо небе.
Ни облак, ни дъжд се задава,
само прежурено слънце,
изгарящи чувства
в лава на златно море...
© Nina Toshich Всички права запазени