4.11.2007 г., 16:21 ч.

Любов ли е? 

  Поезия » Любовна
1804 1 46

Любов ли е, когато искаш, а не даваш,

когато чукаш на залостена врата?

От ревност сам на клада да  изгаряш

и криеш се зад чуждата вина?

 

Любов ли е, когато сълзи рониш,

натрупвайки горчилка във нощта?

Милостиня жалка ти да просиш,

да чакаш наготово обичта?

 

Лесно е зад мъка да се криеш,

да обвиняваш лошата съдба.

Да страдаш, да проклинаш, да отричаш.

Нещастен си? Да, лесно е това!

 

Трудно е на себе си да кажеш:

"Изгубил съм ключа на любовта!"

В душата тъжна нов да си изваеш.

Да продължиш, но с вдигната глава.

 

Да обичаш, значи да живееш.

Да вярваш. Да даряваш свобода.

С мечтите смели  върхове да стигаш.

Човешката любов, Тя върши чудеса!

 

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??