Лесно е да си купиш любов -
престорена, жалка, измислена,
случайно изпаднала от нечий джоб,
но до сърцето не стигнала.
Лесно е да си поръчаш любов -
разумна, спокойна, обмислена,
родена от доказан физичен закон
във душите отдавна изстинали.
Лесно е да ти доставят любов-
идеална, нежна, красива,
описана във стар любовен роман
и в мечтите останала жива.
Трудно е да откриеш любов -
бурна, изстрадана, дива,
родена от трепет, от шепот, от зов
на сърцето туптящо и живо.
Дефицитна е тази любов-
отдавна я няма във склада
Откриеш ли я, не търси дефект.
Не пробвай, грабвай веднага!
© Светла Стоименова Всички права запазени