24.05.2013 г., 10:03 ч.

Любов под наем 

  Поезия » Любовна
1228 0 8

Любов под наем

 

 

„Колко струва да бъда обичан

четвърт час от жена като теб?” -

Ти ме питаш със поглед себичен,

скрил в зениците късчета лед.

„Колко струва за миг да докосна

тази кожа, същински сатен?

Да заспя в стъпалата ти боси,

да си истинска само за мен?”

Продължаваш. Не става ли ясно,

със досада се питам, че аз

ни на вид, ни дори полугласно

бих предложила обич за час?

Само нея не можеш да купиш,

тя е тъмна стихия и блян.

С друга някъде би я получил –

аз под наем не ще ти я дам.

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??