26.11.2023 г., 13:13 ч.  

Любов за отписани 

  Поезия » Друга
161 3 3

Тя ли? Знаеш я. Смуглата, тази,
дето все крадешком я поглеждате,
на жените усмивките гази,
на мъжете събужда надеждите.

 

Тя ли? Луда е. Шапка не носи,
вятър реши ѝ сутрин косището.
Само нея не спират с въпроси
три клюкарки, разнищващи нищото.

 

Тя ли? Ходи, в земята не гледа
и говори на кучето. Слуша я.
Точи лиги по нея съседът,
а жена му му стъпва на гушата.

 

Тя ли?  Щурата? Не е тя лесна
Замълчи си. Словата слуги са ѝ.
Даже времето, вярвай ми стресна.
Братко, тя е Любов... За отписани...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??