16.09.2012 г., 20:48 ч.

Любов за продан 

  Поезия
740 0 1

Любов за продан

 


Продавам любов за нежна милувка,

за топъл допир, за поглед дори.

Давам всичко за сладка целувка,

за омайно вълшебство, за искрящи очи.

 

Любов заменям за чиста отрова,

за злобен пламък, за ярост дори.

Раздавам всичко за мъст твърде сурова,

за черен венец, макар да боли.

 

Продавам любов за кратка усмивка,

за малко внимание, за утеха, може би.

Давам всичко за ръце за блажена почивка,

за стряха от сигурност и светли лъчи.

 

Любов заменям дори за страдание,

за бяла омраза, за буря и гневни искри.

Давам всичко за гробно мълчание,

за болна ненавист, за злокобни гори.

 

Продавам любов за отровната ябълка,

за бленуван пристан и радост дори.

За тъжна песен и лирична цигулка...

А ти... Ще вземеш малко ли?

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??