2.11.2007 г., 15:44 ч.

Любовна мелодия 

  Поезия » Любовна
1051 0 27
Неуморно от начало
препрочитам те,
а мислите ти дремят
между редовете,
препуска само
непокорното "обичам те",
издишано насън -
през дробовете.
Скърцат панти на
бездумни изречения,
а от нежност се
превръщат във мелодия,
с криле политнала
от вятърни течения,
а пианистът-ехо
с ноти приповтори я.
Клавишно се
прераждат пълнолуния
и звезден прах
посипва любовта ни,
непокътната от 
тежки празнодумия,
свободна птица
днес е песента ни.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??