24.11.2006 г., 10:33 ч.

Любовна песен 

  Поезия » Любовна
1566 0 14
Да ти попея, ме помоли. Ще запея.
Онази песен – за мома Калина.
Аз знам, че искаш да съм като нея –
За любовта през всички пречки да премина.
И прелетях над тръни от ръце, раздиращи
по тялото ми укори и обвинения.
Простих им погледите неразбиращи
и в любовта ни явното съмнение.
През тинята на хорските злословия
научих се да падам и да ставам.
Успях да се измъкна без условия,
пречиствайки се, теб да приближавам.
За да съм твоята мома Калина,
до старостта си с тебе да живея,
готова съм през невъзможното да мина.
Сега сълзите спри. За тебе ще попея.  

© Мая Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??