9.10.2021 г., 17:11 ч.

Любовно пиянство 

  Поезия » Любовна
301 0 0

 

Заклет непияч съм и вѝно не пия.

Даже не близвам от друг алкохол.

Оставам си трезва, но няма да скрия

под девствен воал своя свян полугол.

 

Защото страстта за живот го съблече.

И той се разтвори във пулса ти сам.

Увлечена в чувства прогоних далече

ненужен разсъдък любов да отдам...

 

Устни тръпчиви докосват ме в мрака

и с моите устни танцуват танго.

Чаша с наздравица аз не дочаках

разум да скрия във тъмно бордо...

 

Смело прескочих морални забрани.

(Силно жадувам мъжествена плът).

Без да съм пила се чувствам пияна

от твоите ласки на пътник без път.

 

Какво, като вѝното младо отричам!?

Любовно пиянство в гръдта ми кипи.

Грозде узряло съм. В теб се оттичам -

горчива и сладка. Ти дали ме изпи!?...

 

Mimi Ivanova

.

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??