30.09.2022 г., 20:56 ч.

Любовта 

  Поезия » Любовна
632 0 2

Любовта – онази дълготърпеливата.

Любовта – онази пълна с благостта.

Любовта – онази дето не завижда,

а свети в своя собствена звезда…

 

Онази – дето зло не мисли.

Онази, при която няма суета.

Онази – дето не безчинства

на чуждий гръб да трупа тя беда…

 

Любов, която се не превъзнася,

не мисли зло и се не гордее.

Любов, която дава и не ще в замяна

да дири своето в това безумно време...

 

Любов, която без да се надява,

на всичко вярва, всичко преживява.

Любов, която се раздава

без корист, тайничко, но до забрава…

 

Онази – дето всички дирят.

Онази – пълна с мъдростта.

Любов, която дава сила и опора…

Любов – възпятата и във песента.

© Силвия Рашева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »

38 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??