30.07.2019 г., 18:55 ч.  

Любовта е като вино 

  Поезия » Любовна, Философска
394 1 2

Любовта е като вино,
а виното не остарява -
с времето по-силна тя е,
както виното по-пивко става!


Любовта е като вино -
младото опиянява лесно,
но когато отлежи години -
става плътно, интересно...


Любовта е като вино -
иска майсторлък и грижа,
ферментира бурно, бавно зрее -
после, "сипано във чаша" ,
иска въздух, за да  диша ...


Любовта е като вино -
никога не остарява -
само с времето по-вкусна, жива, ароматна и разкошна става!

© Даниела Ганчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Виното отнема няколко часа за изтрезняване, любовта - месеци, години, често цял живот...
  • Да, така е! Както вино, така и любовта омайва този, когото посети!
Предложения
: ??:??