29.01.2009 г., 17:06 ч.

Любовта е по-силна от всичко! 

  Поезия » Любовна
994 0 1

Любовта е по-силна от всичко!




Стоим двама, хванати за ръце
на прага на Ада, гледайки се лице в лице…
А около нас роднини, приятели – зверове!
Търсят начин да ни разделят те.
Любовта ни – чиста и искрена,
застрашена от завист зловеща и черна,
кръжаща над нас с разперени криле…

Сълзи блестят в очите ни…
“Обичам те” шептят устните ни…
Но злата завист сграбчва те силно
и дърпа те към зверовете безспирно…
Ръката ти приплъзва се…
От моята отскубва се…

Душата ми плаче,
сърцето кърви…
Крещя “Обичам те…”
И моля се…

“Пусни го, завист зловеща!
Пусни го! Любовта ми ще го спаси!”

Изчезна…
Потъна нейде в тъмата…
Викам те…
Но теб те няма…
Тичам в мрака…
Търся те…
Чувам гласа ти някъде в пространството.
Но няма те, мило… А чувам те…

Минават дни и нощи,
удавени в сълзи.
Аз чувам все още гласа ти…
Заспивам…
Сънувам…
Очите ти...
Усещам прегръдките силни,
целувките нежни…

Отварям очи, а до мене си ти…
Гледам очите ти – сияят от радост…
Устните - горчат от сладост.
Любовта била е по-силна…
От всичко!
И отново събра ни…
Опитаха да ни разделят,
но любовта не можаха да победят!!!


                              

© Ваня Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??