28.01.2005 г., 16:13 ч.

Любовта е таралеж 

  Поезия
1143 0 2
Не искам да те помня, а все
те търся по света и там далече,
където са отлитащите спомени -
бодливи, като гръб на таралеж.
В зеленото на слънчеви поляни
откривам мънички треви, които
ми намигват закачливо и казват:
- Има го. Не бягай. Таралеж!
Пресичам циферблата на часовника,
уплашена от острите бодли сега,
а толкова отричане в душата ми.
Навярно от любов така боли.
Любовта е таралеж на топка.
Боде, когато я отричаме и спи,
понякога. Нали е таралеж!?!

© Лили Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??