9.07.2020 г., 10:35 ч.

Любовта на робота 

  Поезия » Строги форми
896 0 2

Засичайки те аз за първи път

отчита взорът-сензор: "Хубавица".

Батерията под метална плът

усилва бърз волтаж към всяка жица.

 

Очите ти, две лампички - пробиват

в компютъра ми нежно всеки код

и чипове объркани заспиват,

и губя сякаш памет, и анод.

 

Примигвам плах пред твоята обвивка

пленяваща с дизайна си най-нов,

и грейва електронната усмивка,

и включваш ме към тебе със любов.

 

Едничък кабел свързвани, но мила

зареждаш с информация и сила.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??