11.03.2017 г., 7:17 ч.  

Любовта ни - красива и бяла... 

  Поезия » Любовна
948 12 19

 

Любовта ни е тъжно разпятие,

изначална обреченост носи…

Търсиш изход във мойте обятия –

и  тревожна, задаваш въпроси…

 

Днес ме питаш: „Дълбоките рани

във душата ми как ще изцериш?...”

Благ мехлем още малко остана

и за тебе аз лек ще намеря!…

 

Но надвият ли тъмните сили,

двама с тебе ще бъдем на кръста...

Ти – измъчена, нежна и мила,

аз – с издраскани длани и пръсти…

 

А трънливият път към Голгота,

ще го видим обсипан със рози.

Обичта ще надвие в живота!...

Другояче да бъде не може!...

 

Ще ти шепна с напукани устни,

че е временна тази раздяла...

Любовта ни не ще ни напусне –

толкоз чиста, красива и бяла!...

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??