4.03.2021 г., 15:58 ч.

Любовта!... Оная дивата... 

  Поезия » Любовна
195 1 1

 

Любовта!... Оная дивата...

 

Любовта!... Онази – дивата

(трудна за опитомяване!...)

– свръхестествено красивата

срещнах в час на свечеряване...

 

Тя ме грабна като вихър,

причерня́ ми пред очите,

но във светла перспектива –

сбъднати видях мечтите...

 

... А отсреща се зададе

и нощта като видение,

с обещаващи награди

в звездното усамотение...

 

Първо аз отстъпих плахо

и опитах да се дръпна,

но в страстта ме омотаха –

си́ли от плътта ѝ тръпна.

 

След това като торнадо

(в унес бях) – въртя ме дива...

  •     *       *       *

Беше неразумна млада

тя и „дяволски“ красива!...

 

04.03.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??