26.07.2007 г., 12:44 ч.

ЛЮБОВТА ПРАВИ... ТОВА 

  Поезия
907 0 21
 

На ангелско крило извеза

лика ми снежен, на девица...

във сигурност... не се попита

дали това съм аз... светица!?...

Такава виждаш ме... усещаш

по-бяла, нежна и невинна...

с рисунък огнен ме обгръщаш,

опиянен от ласка дивна...

И вдишваш с трепет аромата,

излят от устните... с въздишка,

изгубваш дири във недрата...

от страст безумна и най-чиста...

Даряваш ми се без резерви,

заключил бледо суеверие...

отричаш лошите легенди,

лишен от всяко притеснение...

И без преструвка ме обичаш

с първичност дива... чак боли.

Изконни истини... изричаш

и предразсъдъци рушиш...

.......

Повярвах! Любовта го прави

изчиства всякакви съмнения...

Тя с неизвестни не борави

във сложните си уравнения...



26.07.07 г.

© Деси Инджева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??