Тъй яростен бе този силен сблъсък,
конфликт между живота и смъртта,
разнесъл болката от кървав трясък,
заклаха Агнето дошло от вечността.
Исус е жертвата за нашето спасение,
на кръст остави се да бъде прикован.
Грехът понесе, подари ни опрощение,
видяхме в Него изхода, така желан.
Лъвът спечели съдбоносната победа,
плати за мен и теб най-скъпата цена.
Камъкът е отвален, от там днес гледа
спасително-променящата жива новина.
© Мария Всички права запазени
Христос възкръсна! Бог да ви благослови!