3.04.2006 г., 19:59 ч.

Маестро,моля-музика!/на В.А.Моцарт/ 

  Поезия
771 0 3

          Виждам малкото момче-
как ненаситно нотите чете.
И сяда пред пианото- във храм 
от музика-в очите детски плам..
А пръстите вълшебни,леки
танцуват по клавиши бели.
Въздухът трепти в омая,
акорд последен идва края..
И пак..и пак в безкрая,
понася се отново в рая
при ангелите бели-гласът им нежен,
изписва в чудни багри-нова песен.
Ден след ден,безспир твори
детето гениий-вундеркинд!
Писеца на перото рисува ноти
сънувани във звезден миг-
концерти,песни,опери..
Канони,меси,арии..
Симфонии,балет,сонати..
Квартети,оратория,кантати..
И казват-някой от завист
към гения ти нежен,чист
ръка предателска протегнал
отрова в чашата  изсипал..?
И днес отровни паяжини виждам,
в душите дребни- злост съзирам..
А музиката твоя -вселенска красота,
възторжена и лека се носи над света..
250г.от твоето рождение-
светът празнува с възхищение!
В Залцбург  - родното огнище
има днес музей -светилище!

Отново слушам... "Вълшебната флейта"..
Маестро, моля -музика!

© Стен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стен, ако наистина се интересуваш от Моцарт ела във форум Култура и изкуство Музика в Откровения, където повдигнах темата за Моцарт и годишнината от рождението му. Засега сме трима там, а ако станем повече ще стане и по-интересно. Очакваме те!
  • Благодаря!
  • Стихът е много хубав!Браво!
Предложения
: ??:??