9.08.2017 г., 10:14 ч.

Магическа реалност 

  Поезия » Философска
255 2 0

 

Застой по пладне, всичко живо спи,

или придремва със очи отворени.

В тези географски ширини

е странно да си буден,

камо ли пък отговорен.

Ще те помислят за ахмак,

най-малкото – за луд и смешен.

Да имаш cv е достоен знак,

графата се чете успешен.

Надува политик балон,

олекват даже думите,

с баналното се свиква.

Подскача зарчето на остър ръб –

калъч пореден. Предстои коситба.

Месии легион, предтечи бол.

И мравките в мравуняка се крият.

Прокоба ли виси над тая ръж.

Спасителят се бави и не идва.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??