11.11.2009 г., 8:59 ч.

Магия 

  Поезия » Любовна
622 0 13

                                                         Магия

 

Полунощ. Тела преплели,

стрелки се любят

върху цифрата дванадесет.

До мене спиш. Така...

поспи - невинен във съня.

Защото даже Бог

е уморен и сладко дреме.

Отвънка бродят духове и сови.

Сега е време

като магьосница да сторя

древната магия...

Ще бъде от любов и за любов!

Вратата на съня ти

ще открия.

Ще вляза със опасния си ключ.

С оная мекота от безкомпромисност,

изваяла неземната ми сила.

Започвам да нареждам

като домино

около теб парченца витороги

от луни-

да бъдеш ти Луната на духа ми!

Да обикаляш запленен около него!

В ръкава си съм сбрала ветрове

и ги размесвам леко

със неродени стръкчета трева,

за да е свежа любовта!

Сега разбърквам бисери сълзи

със бисери от смях -

да оцелява тя

във скучна святост

и в примамлив грях!

Изричам заклинания

върху перо

от орльовата грива -

да бъде любовта ни

волна и щастлива!

Накрая с тоя слънчев лъч,

във пазва,

откъснат от зарана-

сърцето ти пробождам.

А светещата рана

да бъде пентаграм на любовта!

Нетленно-пламъчен,

без суета...

 

 

                                                              Диана  Загора

 

 

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??