12.07.2024 г., 9:54 ч.

Магия-Олелия 

  Поезия » За деца
175 0 1

Сдобия ли се някак си с магия,

мигновено всеки ще го разбере.

Уменията си няма да ги крия

и събрал съм от планове море.

 

На даскало ще ходим с хеликоптер

или… що въобще да се морим?

Ще смятаме траектория на топка

и футболна история ще творим.

 

Математиката ще направя интересна,

по български ще изучават мен.

С химия ще станем ний известни

като хванем атомите в плен.

 

На училището толкова му стига,

че трябва си и време за бели.

Ще накарам класната да мига

и да немее като празен лист.

 

Очилата ѝ ще омагьосам първо

навсякъде да вижда скакалци.

Забавата ни вързана е в кърпа

коридорите ще бъдат като цирк.

© Валентин Стайков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ако в петък се събудя - Хари Потър сутринта… »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??