5.07.2007 г., 14:50 ч.

Магията на думите 

  Поезия
864 0 4

Къде се раждат думите - не зная.

Това е тайна, някаква омая...

Къде извират римите - не виждам.

Далече е магичният им извор.


И стиховете сякаш не създавам аз,

по-скоро те над мене имат власт -

ръката ми използват за проводник,

а листът бял - за изповедник.


И сила някаква, по-мъдра от човека

им вдъхва смисъл, който в мен не свети.

По-древно е от мен това незнайно чудо -

то слово е и мъдрост... а и нещо друго...


Аз търся отговор в ума си

и лутам се, без нещо да открия,

а отговорът идва във стиха ми -

това е явно някаква магия.

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??