25.10.2019 г., 22:04 ч.

Магията на Южните морета... 

  Поезия » Пейзажна, Друга
313 1 2

 

Магията на Южните морета...

 

Фантастично светлините

леко плъзгат се нататък,

дето сливат се с вълните

и със Слънчевият вятър...

 

Спират, стигнат ли до „Края“

и докоснат се в небето...

... Миг, но после пак играят

с вятър, но отвъд морето...

 

Всичко е така прекрасно:

толкоз светлина и вятър!...

До небето: синьо, ясно –

се докосва и Душата!...

 

А магията усещаш

във живота си реално,

пожелаеш ли тук нещо –

станало е незабавно...

 

Но магията да бъде

във нюанси експресивни,

често вдигат се грамади

от вълни като лавини...

 

Те превръщат светлината

в много цветове различни

и извиват се в дъгата:

седемцветни и магични...

 

Птиците не са единствени

(риби тук планират в бурите!...)

най-реални, не измислени:

към магията притурени...

 

А по струните небесни,

сякаш ангелски мелодии,

може от Сирени песни

да звучат, Страстта обходили,

 

та когато хоризонта

чуден остров ти покаже –

тръгваш без да се опомниш:

гибел да те чака даже!...

 

... Ей това е тя, Магията:

– в плен на Южните морета

омотава те Стихията

на Любовната щафета!...

 

25.10.2019.

Едно време в Южните морета

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??