15.11.2015 г., 20:16 ч.

Магнетизъм 

  Поезия » Гражданска
498 0 1

МАГНЕТИЗЪМ

 

Настоящето може и да е съвкупност от грешки,

които тежат и греховно накланят везната,

но жестокостта, дали е плод на ум човешки

или във време последно, е знак от тъмнината...?

 

Луната няма сили да свети, а само мъжди,

че не иска да огрява поругани светини

за да види, глутници свирепи в черни одежди,

как посичат най-великите човешки истини.

 

В очите им потъмнели, със свъсени вежди,

надничат скелетите на градове разрушени.

Така - прашните, смачкани и пребити надежди

раждат фалшиви представи и живи мишени.

 

Магнитно привлечени от западното слънце,

на почва плодородна, засяват "пустинния лотос".

В тази благодат, поникне ли всяко семенце,

ще настъпи и плашещ по размери хаос.

 

Да, нечестивият, че от изток ще дойде е казано,

и че хората не ще могат никак да го познаят,

но за това, злото дали не е вече отвързано

и вещае сега, на последните времена, краят...?

© Весела Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всички времена са били последни, ако внимателно се вгледаме в човешката история и си припомним думите на Хегел: "Единствената поука от човешката история е, че човечеството никога не си е извличало поука от нея".
    "А за оня ден и час никой не знае, нито небесните Ангели, нито Син, а само Отец" /евангелие на Марк 13:32/.

    Много интересно и хубаво стихотворение - актуално, но и вечно, издържано и като поетична форма и като въплътен в него замисъл. Поздравление, Весела и най-висока оценка от мен!
Предложения
: ??:??