Магнолия – най-нежното
и най-красивото цвете!
Веднъж си бяла, като
цвета на Рая – искриш в
чистотата си! Друг път
си розова, като руменината
на свята и чиста девица! ...
И когато дъжд вали
плачат ангели, че си се
отделила от вечния Рай!
Пуснала си корени на
Земята – радост да даваш
на децата на светлината!
Стичат се капчиците
дъжд по твоите цветове,
с красотата си пробуждаш
за живот всички умове
човешки! ... И когато
Слънцето изгрее разцъваш
в чист блясък и красота!
От мокрите ти цветове
ухаеш! И с аромата си в
душата ми пробуждаш
копнеж за обич и любов,
за свобода и надежда! ...
© Нако Наков Всички права запазени