15.11.2009 г., 23:36 ч.

Магьосница 

  Поезия » Любовна
661 0 3

Магьосница

 

Мъничка беше, когато росата
ти даде тез бисерни ярки очи,
и вероятно не помниш, че цял ден светлината
игра си небрежно със тези коси.

От теб премълчаха, че беше надежда,
надежда последна след години сълзи,
но в техния взор за миг не видяха
кога черна искрица във теб се всели.

Орисана беше до край да обичаш,
да подаряваш вълшебни мечти,
в чужди идеали до гроб да си истинска,
а над твоите някой да бди.

Ти знаеш сега и кажи ми, магьоснице,
момчето на моста не го ли видя?
То те обичаше, дивна ориснице,
а ти му отне любовта.

Нима не помисли, че и то беше надежда
на две други разбити сърца?
Защо го остави на вятъра, скитнице,
и защо те наричат все още добра...

Ти знаеш, че твоята сила безкрайна е,
но за какво ти е сила сега,
след като ти си вълшебна убийца
на собствената си красота.

© Ася Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??