17.09.2014 г., 10:04 ч.

Майчице моя 

  Поезия » Друга
780 0 0

Майчице моя,

единствена, родна!

При теб се завръщам и с обич прегръщам!

 

На прага стоя,

прекрачвам  бащиното огнище,

попило с топли устни потта и сълзите на дедите.

 

 

Спомени рукват,

стените пропукват от шепота тих на предците.

Тук се родих,

планината, полята пребродих нашир и надлъж,

раснах, мечтах,

любих и страдах неведнъж.

 

 

Майчице моя,

родна стряха на изтерзаната ми душа!

При теб сега се завръщам,

да почувствам ласка и доброта!

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??