21.05.2021 г., 19:28 ч.

Майчината песен 

  Поезия » Друга
169 3 5

Костадине, Костадине,

де си тръгнал, мили сине?

Двор ти стана тесен

или чужда мойта песен?

 

Двор ми стига, мила мамо,

да препускам с коня тáмо.

Само твойта песен, мамо,

мене гали сутрин рано.

 

Днеска, мамо, до реката,

срещнах мóма под върбата.

Песен чудна ми изпя,

грабна моята душа.

 

Костадине, Костадине,

слушай майка, мили сине!

Мóми много, ще ти пеят,

майчината песен не умеят.

 

Тази песен, край тя няма,

аз научих я от мама.

Само майките я пеят,

тайно, тайно сЪлзи леят.

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??